Nytt År – snart ny VD

Björn Aronsson ny vd på Airtime Sales

Björn Aronsson tar över som vd för Airtimes Sales från och med den 1 mars efter att nuvarande vd Thomas Falkenberg valt att gå vidare.

– Jag känner mig mycket glad och ödmjuk inför det förtroende som styrelsen givit mig, säger Björn Aronsson.

Airtime Sales ägs gemensamt av Discovery Networks Sweden och Nordic Entertainment Group och sampaketerar två av Sveriges största linjära tv-kanaler, TV3 och Kanal 5, samt onlineplattformerna Dplay och Viafree. Sedan tre år tillbaka ansvarar Airtime Sales för den regionala försäljningen och erbjuder annonsörer geografiskt styrd annonsering i 19 regioner över hela landet.

Nu är det klart att Björn Aronsson, idag Commercial Director på bolaget, blir ny vd för Airtime Sales från och med den 1 mars och därmed efterträder Thomas Falkenberg.

– Sedan starten för tre år sen har vi vuxit kraftigt på den svenska regionala marknaden. Efterfrågan på vårt annonspaket där vi kombinerar två av Sveriges största tv-kanaler med ett kraftfullt digitalt erbjudande, är mycket hög. Resan har dock bara börjat och vi kommer fortsätta att utmana och ta andelar på den regionala annonsmarknaden i Sverige med vår duktiga säljkår som finns lokalt från norr till söder, säger Björn Aronsson.
Thomas Falkenberg lämnar samtidigt Airtime Sales efter tre framgångsrika år på posten.

– Det har varit tre fantastiska år som vd på Airtime Sales men då jag nyligen har flyttat till Lund vill jag samtidigt gå vidare i karriären. Tack vare alla kunder som tidigt valde att samarbeta med Airtime och alla underbara medarbetare som skapat vår snabba utveckling, är vi nu väletablerade på marknaden. Att lämna Airtime som vi byggt upp från grunden var förstås inget enkelt beslut och därför känns det extra tryggt att kunna få lämna över till just Björn som kan bolaget och marknaden mycket väl, säger Thomas Falkenberg.

I samband med att Björn Aronsson tar över som vd har styrelsen beslutat att inte ersätta Björns tidigare roll som försäljningsdirektör. Istället kommer säljdirektöransvaret i framtiden att ingå i rollen som vd.

– Thomas har varit en driven och engagerad vd och en utmärkt kollega till oss i styrelsen. Därför är det naturligtvis tråkigt att Thomas väljer att sluta och styrelsen vill verkligen rikta ett stort tack till Thomas som med sitt affärssinne och ledarskap utvecklat Airtime på ett fantastiskt sätt. Samtidigt är vi i styrelsen mycket nöjda att Björn valt att tacka ja till att ta över som vd och fortsätta det framgångsrika jobb som Thomas påbörjat. I Björn får Airtime en ledare med väldokumenterade erfarenheter och djupa kunskaper inom försäljning och som dessutom varit med i bolaget från starten. Björn har alla de kvaliteter vi sökt i en ny vd och vi är helt säkra på att han är rätt person att leda Airtime mot nya framgångar, säger Nicklas Norrby, styrelseordförande i Airtime Sales.